Fun Sports Brasov : Organizare Competitii Sportive, Cantonamente, Impresariat sportiv, Organizare Activitati Stiintifice in Domeniul Sportului
Noutati

FunSportsCUP 2022

FunSports Cup revine pe parchet! După o pauză datorată pandemiei de coronavirus, cel mai puternic turneu de handbal pentru juniori din țara noastră revine, cu ediția a 8-a. ....Detalii

Parteneri

 

Youth International Handball Tournament - FunSports Cup

 

 

 FunSports CUP 2018, EDITIA A VI-A

20 Aug 2018 - 24 Aug 2018

ACS Transilvania Brasov si Agentia de sport FunSports, impreuna cu Federatia Romana de Handbal va invita sa participati in perioada 20 – 24 august 2018 la cea de a VI-a editie a Turneului International de Handbal Juniori Cupa FunSports.

Cupa FunSports are loc in fiecare an la Brasov, fiind cel mai mare turneu de pregatire pentru juniori organizat la noi in tara. Competitia se va desfasura perioada: 20-24.08.2018 la categoriile Jr. I, II, III si IV, feminin si masculin.

Cupa FunSports va ofera ocazia de a participa la un turneu puternic, la noi acasa, in compania unor echipe valoroase din tara si strainatate. Va puteti inscrie online, completand formularul de inscriere de pe site sau telefonic, pe e-mail /fax (v. sectiunile Inscriere si Contact). Toate informatiile necesare sunt disponibile pe site. Pentru alte detalii nu ezitati sa ne contactati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEDINTA TEHNICA - Luni, 20.08.2018, ora 19:00 - Coresi Shopping Resort

 

PROGRAM MECIURI 

http://funsportscup.ro 

 

 

FunSports CUP 2018

EDITIA A VI-A

20 Aug 2018 - 24 Aug 2018

20.08.2018 - Sosirea echipelor, validare inscriere, sedinta tehnica, dineu oficial si festivitatea de deschidere

21.08.2018 - Meciuri grupe

22.08.2018 - Meciuri grupe si activitati extrasportive

23.08.2018 - Meciuri grupe

24.08.2018 - Finalele și festivitatea de premiere

Atentie: Nu este admisa folosirea unui jucator intr-o alta echipa in afara celei in care a fost inscris pe tabel, chiar daca apartine aceluiasi club. Doar jucatorii inscrisi pe tabel au dreptul de a participa la joc. Listele cu componenta echipelor vor fi inmanate organizatorilor pana la inceperea competitiei. Pentru alte detalii privind regulamentul de concurs, va rugam consultati sectiunea Competitie/Regulament.

___________________________________________________________________

 

DURATA MECIURILOR

Categoria I:   F/M U18: 2 x 30 min, F/M U16, U 14: 2 x 25 min.

Categoria II:  F/M U12: 2 x 20 min, Minihandbal: 2 x 15 min.

___________________________________________________________________

 

DOCUMENTE

Echipele vor prezenta:

▪ documente de identitate

▪ tabel nominal cu sportivii si data nasterii (min. 12,  max. .... jucatori plus 2 insotitori)

▪ vize medicale

▪ 2 randuri de echipament de culoare diferita

▪ cel putin o minge

 

La cerere, jucatorii au obligatia de a prezenta documentele doveditoare inainte de meci.

 

!!! Fiecare echipa trebuie sa aiba propriul antrenor. Daca acelasi antrenor se prezinta cu mai multe echipe, organizatorii nu-si asuma raspunderea pentru eventualele probleme sau inconveniente care pot aparea. (de ex. suprapunerea meciurilor) Atentionam participantii ca nu se vor efectua schimbari in program pentru acest motiv.

________________________________________

Competitia se desfasoara in concordanta cu regulamentele FRH si IHF. Sistemul de joc va fi decis dupa finalizarea inscrierilor, in functie de numarul echipelor participante. Fiecare echipa are garantat cel putin un meci pe zi.

 

CAZARE SI MASA

Varianta 1 – Complex Colina Universitatii, Camere cu 3/4 paturi, grup sanitar propriu.

Varianta 2 – Hotel 3*A, Camere 2, 3, 4, 5 paturi, grup sanitar propriu, TV, frigider, internet, restaurant, bar, parcare.

Varianta 3 – Hotel 3*B, Camere 2, 3 paturi, grup sanitar propriu, TV, frigider,internet, restaurant, bar, parcare.

Varianta 4 – Hotel 4*, Camere 2 paturi, grup sanitar propriu, TV, minibar, internet, restaurant, bar, parcare.

Nota:  La fiecare grup de 16 persoane, 1 persoana beneficiaza de gratuitate !

 

Toate echipele participante au obligatia de a contracta cazarea si masa de la organizatori. In cadrul categoriei I, participantii sunt asteptati luni, 21 august 2017 si vor intra cu masa de seara (cina). Sejurul se incheie sambata, 26 august 2017 cu masa de pranz. La categoria a II-a, participanti sunt asteptati luni, 28 august 2017 si vor intra cu masa de seara (cina), iar sejurul se incheie joi 31 august 2017, cu masa de pranz.

Echipele pot opta pentru una dintre cele patru variante in limita locurilor disponibile, repartitia urmand a fi facuta pe criteriul primul venit, primul servit. Pentru rezervarea locurilor de cazare echipele trebuie sa plateasca 20 % avans din contravaloarea costurilor.

Regulament

Turneul International de Handbal Juniori– Cupa “FunSports” 2017 se va disputa in conformitate cu normele si regulamentele Federatiei Romane de Handbal.

 

 Sistem competitional

Se vor alcatui grupe in functie de numarul de echipe inscrise in turneu, iar jocurile vor fi stabilite conform tabelei Berger.

 

 Durata jocurilor

Fiecare joc se va disputa pe durata a doua reprize de 30 minute pentru juniori 1, 25 de minute pentru juniori 2 si 3, 20 de minute pentru juniori 4, 15 minute pentru minihandbal, cu o pauza de  5 minute intre reprize.

 

 Situatii speciale

In cazul in care un joc deja inceput va fi suspendat din cauze de forta majora sau din alte motive ce nu tin de organizatori,  jocul va fi considerat finalizat cu rezultatul din momentul intreruperii.

In cazul in care jocul nu incepuse acesta va fi reprogramat dupa cum vor dispune organizatorii.

Inainte de primul joc din competitie, fiecare echipa trebuie sa efectueze poza oficiala de grup solicitata de organizatori pentru arhiva competitiei.

 

 Numarul de jucatori si rezerve 

O echipa poate fi compusa din maximum 16 jucatori, un antrenor, un antrenor secund, un preparator fizic (maseur) si un medic.

Unul dintre jucatori este capitanul echipei si el trebuie sa fie identificat ca atare pe foaia de arbitraj.

Jucatorii care nu sunt în joc trebuie sa fie asezati pe banca pentru rezerve a echipei.

Nu este admisa folosirea unui jucator intr-o alta echipa in afara celei in care a fost inscris pe tabel, chiar daca apartine aceluiasi club. Doar jucatorii inscrisi pe tabel au dreptul de a participa la joc. Listele cu componenta echipelor vor fi inmanate organizatorilor pana la inceperea competitiei.  

La cerere, jucatorii au obligatia de a prezenta documentele doveditoare inainte de meci.

Fiecare echipa trebuie sa aiba propriul antrenor.

 

 Foaia de joc

Cu 15 minute inainte de fiecare joc, reprezentantii echipelor vor trebui sa prezinte mesei oficiale si arbitrilor tabelul cu jucatorii + oficialii si documentele de identitate ale jucatorilor (certficat de nastere in original, buletin sau pasaport sau legitimatie de jucator).

Echipa de start va fi notata in foaia de joc pe care delegatii tuturor echipelor o vor gasi la masa oficiala.

 

 Echipamentul

Toate echipele vor purta tricouri prevazute cu numar(-e) pe spate, de aceeiasi culoare si aceste numere vor trebui sa coincida cu cele inscrise in foaia de joc.

 

 Punctualitate

Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 30 minute inaintea startului partidei.

In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare dintre echipe nu este prezenta pe teren, aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 10 la 0.

In cazul in care echipa care nu se prezinta la ora meciului pe teren din motive intemeiate pe care le vor comunica organizatorilor, partida se va reprograma.

 

 Sanctiuni - Norme disciplinare

În functie de aprecierea arbitrului si în functie de gravitatea ofensei, sanctiunile care vor fi aplicate si înregistrate în foaia de arbitraj sunt:

PENALIZARE - Prima conduita nesportiva în meci a oricarui membru al echipei va fi penalizata cu cartonas galben.

ELIMINARE : - la 2 cartonase galbene primite de un jucator acesta este eliminat timp de 2 minute

- Pentru anumite faulturi , sanctiunea este direct eliminare pe timp de 2 minute fara a se tine cont daca jucatorul a primit anterior un avertisment.

 - Un membru al echipei care a fost sanctionat cu eliminare 2 minute nu va mai juca timp de 2 minute. La 3 astfel de eliminari  ale  aceluiasi jucator, acesta primeste cartonas rosu si este eliminat fara drept de a mai intra in tot restul meciului .

- Cartonasul rosu aratat direct unui jucator fara a mai fi avertizat anterior duce la eliminarea acestuia pe toata durata jocului. In aceasta situatie, echipa va juca timp de 2 minute in inferioritate numerica dupa care un alt jucator ii va putea lua locul in teren.   

Pentru intocmirea clasamentului se va tine cont doar de foile oficiale de joc.

 

 Comportamentul echipelor

Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta (protesteaza la deciziile arbitrilor, duritati asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor etc., aceasta poate fi automat exclusa din turneu.

Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii, colegii, adversarii, publicul, organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive (vestiare, banci de rezerva etc.)

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.

In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin bazei sportive (vestiare, banci de rezerva , scaune din tribuna etc.) delegatul, echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.

 

 Inscrierea echipelor si a  jucatorilor

O echipa este considerata  inscrisa la Turneul International de Handbal Juniori – Cupa FunSports 2017  dupa ce a achitat taxa de participare si 20 % din costurile pentru cazare si masa. 

Dupa inscrierea echipei, reprezentantii acesteia au obligatia de a transmite organizatorilor  in cel mai scurt timp lista jucatorilor ce vor reprezenta echipa la turneu.

Tabelul cu jucatorii trebuie sa contina stampila clubului si sa fie avizat de un medic sportiv.

 

 Arbitrii

Toate partidele competitiei vor fi arbitrate de arbitrii desemnati de catre organizatori.

Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe.

 

 Contestatii

Orice contestatie sau reclamatie vor trebuie sa fie prezentate in scris fie la biroul central al turneului, fie la oficialul terenului, intr-un interval de timp de 10 de minute de la finalizarea jocului contestat.

Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrilor.

Pentru verificarea contestatiilor delegatii echipelor sunt obligati sa prezinte certificatul de nastere in original, pasaportul sau carnetul de legitimare. Pentru ca o contestatie sa fie validata se va plati o suma de 100 RON  la sediul central al turneului.

Contestatia va fi solutionata la sfarsitul zilei de competitie.

 

 Comitetul competitiei

Comitetul turneului se va reuni la finalul fiecarei zile de competitie si va analiza toate incidentele din acea zi.

Toate deciziile Comitetului Competitiei sunt definitive si toti participantii vor trebui sa le accepte ca atare.

 

 Programul jocurilor

Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei, atat in alcatuirea grupelor, cat si a orelor de disputare a jocurilor sau a terenurilor.

Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate, dar in acelasi timp vor fi afisate si pe pagina web a turneului www.funsports.ro, unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.

 

Asigurari

Toti delegatii echipelor vor trebui sa detina asigurari pentru proprii jucatori, atat in interiorul, cat si in exteriorul terenurilor de joc si sa le prezinte la biroul central al turneului.

Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului, la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.

 

 Acceptarea criteriilor

Echipele inscrise la Turneul International de Handbal Juniori – Cupa FunSports 2017 accepta regulamentul creat de organizatori pentru acest turneu.

 

Criterii de întocmire a clasamentului

Clasamentul se face prin adiţiune de puncte, astfel:

a) 3 puncte - joc câştigat

b) 1 punct - joc egal

c) 0 puncte - joc pierdut

 

 Departajarea finală a două sau mai multe echipe aflate la egalitate de puncte se face după următoarele criterii aşezate în ordine:

a) rezultatul în puncte între echipele în cauză;

b) diferenţa de goluri în meciurile directe;

c) cel mai mare număr de goluri marcate, în deplasare, în meciurile directe;

d) diferenţa de goluri în toate meciurile;

e) cel mai mare număr de goluri marcate în toate meciurile.

 La jocurile de clasament, în caz de egalitate departajarea se face prin executarea aruncărilor de la 7 metri, in numar de 5 aruncari. Daca si dupa aruncarile de la 7 m scorul este egal, se vor continua aruncari de la 7 m, iar echipa care va rata prima va pierde.

 

La festivitatea de premiere echipele castigatoare  vor alinia doar sportivii inscrisi in tabel (max. 16)

Prezenta este obligatorie la festivitatea de premiere!

INSCRIERE

Pentru inscrierea in competitie va rugam descarcati, completati si trimiteti  formularul de inscriere pe e-mail sau fax sau inscrieti-va online.

 

Termenul limita de inscriere  este: 1 iulie 2017

Taxa de participare: 300 lei / echipa

Taxa de participare se va achita in momentul inscrierii echipei, nu mai tarziu de 1 iulie 2017. Echipa va fi considerata inscrisa in turneu numai dupa plata taxei de participare.

De asemenea, echipele inscrise au obligatia de a plati pana la 1 iulie 2017 cuantumul a 20% din costurile pentru cazare si masa.

 

25 iunie 2017 este termenul limita pentru inscrierile online.

Echipele care se inscriu dupa termenul limita (1 iulie 2017) vor plati o taxa de participare cu 50% mai mare. Mai mult, acestea nu mai pot beneficia de discount-urile oferite de organizatori (de ex: 16/1 discount).

Inscrierile vor fi confirmate si validate pana la data de 1 iulie 2017.

Platile se vor face in contul organizatorului, deschis la BCR Brasov, nr cont: RO 67 RNCB 0053 1493 2726 0001.

 

Atentie: Numarul de locuri este limitat.

Cupa FunSports functioneaza pe principiul primul venit, primul servit.

Organizatorii asigura, la cerere, o perioada de pregatire inainte de turneu, in aceleasi conditii si locatii.

Clasament

http://funsportscup.ro

 

Clientrul Dvs. de internet este vechi si nu va putea fi folosit pentru a vedea corespunzator noile pagini de internet.

Pentru a vizualiza corect pagina noastra va recomandam sa descarcati si sa instalati gratuit unul din urmatoarele browsere