Fun Sports Brasov : Organizare Competitii Sportive, Cantonamente, Impresariat sportiv, Organizare Activitati Stiintifice in Domeniul Sportului
Noutati

FunSportsCUP 2022

FunSports Cup revine pe parchet! După o pauză datorată pandemiei de coronavirus, cel mai puternic turneu de handbal pentru juniori din țara noastră revine, cu ediția a 8-a. ....Detalii

Parteneri

 

TURNEUL NATIONAL DE VOLEI

 

 

TURNEUL NATIONAL DE VOLEI

Editia a VII-a,  01 – 03 septembrie 2017, Brasov

Cupa FunSports VOLEI - 2017

       

Turneul este organizat sub tutela Federatiei Romane de Volei si se va desfasura in conformitate cu regulile si regulamentele de joc impuse de aceasta.

 

 

 

ORGANIZATORI: ACS Transilvania Brasov, Agentia de Sport FunSports, in colaborare cu Federatia Romana de Volei si Universitatea Transilvania din Brasov.   

CATEGORII SPORTIVE: - Seniori, juniori, cadeti, sperante – feminin.

ORGANIZATORII ASIGURA:

-   Accesul echipelor la salile de sport pe toata durata turneului;

-   Servicii de arbitraj;

-   Servicii de asistenta medicala;

-   Premii: cupe, medalii, diplome;

-   Dineu oficial;

-   Informatii la cald (stiri, rezultate, foto-video) pe site-ul competitiei www.funsports.ro 

SALI DE SPORT: - Meciurile se vor disputa pe terenurile de joc din Complexul Universitar “Colina Universitatii” Transilvania Brasov.

CAZARE SI MASA:

Varianta 1 – Complex Universitar Colina Universitatii (150 locuri), camere cu 3/4 paturi, grup sanitar propriu. Pachet servicii complete (inclusiv  cazare si masa) = 80 lei/persoana/zi.

Varianta 2 – Hotel 3* (50 locuri), camere 2,3,4 paturi, grup sanitar propriu, TV, internet, restaurant, parcare. Pachet servicii complete (inclusiv  cazare si masa) = 105 lei/persoana/zi.

Varianta 3 – Hotel 3* (30 locuri), camere 2 paturi, grup sanitar propriu, TV, minibar, internet, lift, seif, restaurant, bar, sala conferinte, parcare. Pachet servicii complete (inclusiv  cazare si masa) = 130 lei/persoana/zi.

Varianta 4 – Hotel 4* (60 locuri), camere 2 paturi, grup sanitar propriu, TV, minibar, internet, lift, restaurant, bar, parcare. Pachet servicii complete (inclusiv  cazare si masa) = 175 lei/persoana/zi.

Nota:  La fiecare grup de 15 persoane, 1 persoana beneficiaza de gratuitate!                   

PROGRAM:

Programul meciurilor, cat si un program detaliat va fi prezentat inaintea inceperii cmpetitiei.

Vineri, 01.09.2017 – Sedinta tehnica, meciuri grupe, activitati extrasportive (la cerere)

Sambata, 02.09.2017 – Meciuri grupe, activitati extrasportive (la cerere)

Duminica, 03.09.2017 – Finalele si Festivitatea de premiere

 

REGULAMENT

Cupa FunSports VOLEI 2017

Turneul National de Volei – Cupa FunSports 2017 se va disputa in conformitate cu regulamentele si normele Federatiei Romane de Volei.

Sistem competitional

Se vor alcatui grupe in functie de numarul de echipe inscrise in turneu, iar jocurile vor fi stabilite conform tabelei Berger.

Durata jocurilor

Fiecare joc se va disputa dupa sistemul ‘cel mai bun din trei seturi’. Un set (cu exceptia celui decisiv - al 3 - lea) este câstigat de echipa care obtine prima 25 puncte cu un avans minim de doua puncte fata de cealalta echipa. În caz de egalitate la scorul de 24 - 24, jocul continua pâna când este realizata o diferenta de doua puncte (26 - 24, 37-35) Meciul este câstigat de echipa care obtine doua seturi. În cazul unei egalitati la seturi de 1 - 1, setul decisiv (al 3 - lea) este jucat pâna la punctul 15, cu o diferenta minima de doua puncte între cele doua echipe.

Criterii de calificare

Se califica in fazele superioare echipele care intrunesc punctajul cel mai mare. In caz de egalitate se ia in considerare setaverajul(echipa care a castigat mai multe seturi),urmatorul criteriu de calificare fiind punctaverajul(echipa care a obtinut cele mai multe puncte in timpul seturilor).

Situatii speciale

In cazul in care un joc deja inceput va fi suspendat din cauze de forta majora sau din alte motive ce nu tin de organizatori, jocul va fi considerat finalizat cu rezultatul din momentul intreruperii.

In cazul in care jocul nu incepuse acesta va fi reprogramat dupa cum vor dispune organizatorii.

Inainte de primul joc din competitie, fiecare echipa trebuie sa efectueze poza oficiala de grup solicitata de organizatori pentru arhiva competitiei.

Numarul de jucatori si rezerve

O echipa poate fi compusa din maximum 12 jucatori, un antrenor, un antrenor secund, un preparator fizic (maseur) si un medic.

Unul dintre jucatori (altul decat Libero-ul) este capitanul echipei si el trebuie sa fie identificat ca atare pe foaia de arbitraj.

Jucatorii care nu sunt în joc trebuie ori sa fie asezati pe banca pentru rezerve a echipei lor ori sa fie în zona lor de încalzire. Antrenorul si ceilalti membri ai echipei trebuie sa stea pe banca, dar pot sa o paraseasca pentru un timp.

Trebuie sa fie permanent sase sportivi în joc pentru fiecare echipa.

Foaia de joc

Cu 15 minute inainte de fiecare joc, reprezentantii echipelor vor trebui sa prezinte mesei oficiale si arbitrilor tabelul cu jucatorii + oficialii si documentele de identitate ale jucatorilor(certficat de nastere in original, pasaport sau legitimatie de jucator).

Echipa de start va fi notata in foaia de joc pe care delegatii tuturor echipelor o vor gasi la masa oficiala.

Echipamentul

Toate echipele vor purta tricouri prevazute cu numar(-e) pe spate, de aceeiasi culoare si aceste numere vor trebui sa coincida cu cele inscrise in foaia de joc.

Punctualitate

Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 30 minute inaintea startului partidei.

In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare dintre echipe nu este prezenta pe teren, aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 3 la 0.

In cazul in care echipa care nu se prezinta la ora meciului pe teren din motive intemeiate pe care le vor comunica organizatorilor, partida se va reprograma.

Sanctiuni - Norme disciplinare

În functie de aprecierea primului arbitru si în functie de gravitatea ofensei, sanctiunile care vor fi aplicate si înregistrate în foaia de arbitraj sunt:

PENALIZARE - Prima conduita nesportiva în meci a oricarui membru al echipei va fi penalizata cu pierderea fazei de joc.

ELIMINARE - Un membru al echipei care a fost sanctionat cu eliminare nu va mai juca în tot restul setului si va trebui sa ramâna asezat în zona de pedeapsa aflata în spatele propriei banci de rezerva fara nici o alta consecinta. Antrenorul care a fost eliminat îsi pierde dreptul de a mai interveni în acel set si va ramâne asezat în zona de pedeapsa. Prima conduita ofensatoare a unui membru al echipei va fi sanctionata cu eliminare, fara alte consecinte. A doua conduita nesportiva în acelasi meci a aceluiasi membru al echipei este sanctionata cu eliminare fara alte consecinte.

DESCALIFICARE - Un membru al echipei care este sanctionat cu descalificare va parasi suprafata de control a competitiei pentru tot restul meciului, fara alte consecinte. Prima agresiune va fi sanctionata cu descalificare, fara alte consecinte. A doua conduita ofensatoare în acelasi meci a aceluiasi membru al echipei este sanctionata cu descalificare, fara alte consecinte. A treia conduita nesportiva în acelasi meci a aceluiasi membru al echipei este sanctionata cu descalificare, fara alte consecinte.

Pentru intocmirea clasamentului se va tine cont doar de foile oficiale de joc.

Comportamentul echipelor

Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta (protesteaza la decizii arbitrale, duritati asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor etc., aceasta poate fi automat exclusa din turneu.

Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii, colegii, adversarii, publicul, organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive (vestiare,banci de rezerva etc.)

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.

In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin bazei sportive (vestiare, banci de rezerva ,scaune din tribuna etc.) delegatul, echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.

Inscrierea echipelor si a  jucatorilor

O echipa se considera inscrisa la Turneul National de Volei – Cupa FunSports 2016 dupa ce a achitat prin virament bancar taxa de participare.

In acel moment numele echipei va fi afisat pe pagina web oficiala a competitiei, www.funsports.ro

Dupa inscrierea echipei organizatorii asteapta in cel mai scurt timp si lista jucatorilor ce vor reprezenta echipa la turneu.

Tabelul cu jucatorii trebuie sa contina stampila clubului si sa fie avizat de un medic sportiv.

Arbitrii

Toate partidele competitiei vor fi arbitrate de arbitrii desemnati de catre Comisia Judeteana de Volei Brasov. Acestia fiind arbitrii internationali si nationali.

Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe.

Contestatii

Orice contestatie sau reclamatie va trebui sa fie prezentata in scris la oficialul terenului imediat dupa terminarea partidei (max 15 minute).

Orice contestatie se plateste in cuantum de 100 lei.

Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrale.

Pentru verificarea contestatiilor delegatii echipelor sunt obligati sa prezinte certificatul de nastere in original, pasaportul sau carnetul de legitimare.

Comitetul competitiei

Comitetul turneului se va reuni la finalul fiecarei zile de competitie si va analiza toate incidentele din acea zi.

Toate deciziile Comitetului Competitiei sunt definitive si toti participantii vor trebui sa le accepte ca atare.

Programul jocurilor

Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei, atat in alcatuirea grupelor, cat si a orelor de disputare a jocurilor sau a terenurilor.

Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate, dar in acelasi timp vor fi afisate si pe pagina web a turneului www.funsports.ro, unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.

Asigurari

Toti delegatii echipelor vor trebui sa detina asigurari pentru proprii jucatori, atat in interiorul, cat si in exteriorul terenurilor de joc si sa le prezinte la biroul central al turneului.

Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului, la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.

Acceptarea criteriilor

Echipele inscrise la Turneul National de Volei – Cupa FunSports 2017 accepta regulamentul creat de organizatori pentru acest turneu, si fiecare echipa semneaza ca a primit un exemplar asupra caruia va lua la cunostinta.

La festivitatea de premiere fiecare echipa va alinia maxim 12 dintre sportivii inscrisi in competitie  pentru premiere.

Prezenta este obligatorie la festivitatea de premiere.

INSCRIERI:

Taxa de inscriere: 200 lei / echipa.

Data limita de inscriere este  15 august 2017. 

Atentie! Numarul de locuri disponibile este limitat!

Inscrierea se va face prin solicitare scrisa din partea clubului pe e-mail sau fax. In solicitare se vor specifica: datele clubului, numele complet al echipei inscrise, nr de participanti, categoria sportiva, varianta de cazare aleasa, datele de contact ale reprezentantului echipei.  

Pentru ca inscrierea sa fie valida, echipele vor achita taxa de inscriere in contul organizatorului RO 67 RNCB 0053 1493 2726 0001 BCR Brasov pana cel tarziu la data de  15 august 2017.

 

CONTACT: - Prof. Razvan Patran – 0721.468.924

Tel/Fax:  0268.311.266

Mobil:     0785.311.266

                0744.311.266

E-mail: office@funsports.ro

Web:    www.funsports.ro  

Clasament

Clientrul Dvs. de internet este vechi si nu va putea fi folosit pentru a vedea corespunzator noile pagini de internet.

Pentru a vizualiza corect pagina noastra va recomandam sa descarcati si sa instalati gratuit unul din urmatoarele browsere