Fun Sports Brasov : Organizare Competitii Sportive, Cantonamente, Impresariat sportiv, Organizare Activitati Stiintifice in Domeniul Sportului
Noutati

FunSportsCUP 2022

FunSports Cup revine pe parchet! După o pauză datorată pandemiei de coronavirus, cel mai puternic turneu de handbal pentru juniori din țara noastră revine, cu ediția a 8-a. ....Detalii

Parteneri

 

TURNEUL NATIONAL DE MINIBASCHET - Cupa Decathlon

 

 

TURNEUL NATIONAL DE MINIBASCHET SI BABYBASCHET

Cupa DECATHLON

Editia a III-a, Brasov 2016

 

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, FunSports  si Decathlon avand ca partener tehnic Federatia Romana de Baschet, va invita sa participati la turneul aniversar dedicat micilor baschetbalisti – Cupa Decathlon, editia a III-a.

Vor fi doua zile de bucurie si sport in care ii vom celebra prin jocuri de baschet pe copiii de pretutindeni.

Competitia este de asemenea un bun prilej pentru a verifica stadiul de pregatire a echipei inaintea Turneului National de Minibaschet.

Categoriile participante sunt: minibaschet masculin si feminin si babybaschet masculin si feminin.

Startul competitiei se va da sambata, 28 mai 2016, ora 08.00, urmand ca aceasta sa se incheie duminica dupa-amiaza, 29 mai, dupa festivitatea de premiere.

Nota:  La fiecare grup de 15 persoane, 1 persoana beneficiaza de gratuitate!

!!! Toate echipele participante au obligatia de a contracta cazarea si masa de la organizatori.

Echipele pot opta pentru una dintre cele patru variante in limita locurilor disponibile, repartitia urmand a fi facuta pe criteriul primul venit, primul servit.


 

Program

TURNEUL NATIONAL DE MINIBASCHET si BABYBASCHET

Cupa Decathlon

editia a III-a, 28 – 29 mai 2016, Brasov

Turneul este organizat sub tutela Federatiei Romane de Baschet si se va desfasura in conformitate cu regulile si regulamentele de joc impuse de aceasta.

CATEGORII SPORTIVE

Minibaschet feminin si masculin

Babybaschet feminin si masculin

REGULAMENT DE DESFASURARE SI ORGANIZARE

Turneul National de Minibaschet – Cupa Decathlon, editia a III-a, se va disputa dupa normele Federatiei Romane de Baschet.

Sistem competitional

Se vor alcatui grupe in functie de numarul de echipe inscrise in turneu, iar jocurile vor fi stabilite conform tabelei Berger.

Regulamentul de joc

Regulamentul de joc al turneului este conform cu regulamentul jocului de minibaschet practicat de Federatia Romana de Baschet. Regulamentul de joc se regaseste in Anexa la prezentul regulament.

Timp de joc:

                    Babybaschet (4 sferturi x 8 Min),

                    Minibaschet  ( 4 sferturi x 10 min).

                    Timp continuu fara oprirea cronometrului de joc.

Situatii speciale

In cazul in care un joc deja inceput va fi suspendat din cauze de forta majora sau din alte motive ce nu tin de organizatori, jocul va fi considerat finalizat cu rezultatul din momentul intreruperii.

In cazul in care jocul nu incepuse acesta va fi reprogramat dupa cum vor dispune organizatorii.

Inainte de primul joc din competitie, fiecare echipa trebuie sa efectueze poza oficiala de grup solicitata de organizatori pentru arhiva competitiei.

Punctualitate

Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 30 minute inaintea startului partidei.

In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare dintre echipe nu este prezenta pe teren, aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 20-0.

In cazul in care echipa nu se prezinta la ora meciului pe teren din motive intemeiate pe care le va comunica organizatorilor, partida se va reprograma.

Comportamentul echipelor

Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta (protesteaza la decizii arbitrale, duritati asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor etc., aceasta poate fi automat exclusa din turneu.

Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii, colegii, adversarii, publicul, organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive (vestiare,banci de rezerva etc.)

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.

In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin bazei sportive (vestiare, banci de rezerva ,scaune din tribuna etc.) delegatul, echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.

Inscrierea echipelor si a jucatorilor

O echipa se considera inscrisa la Turneul National de Minibaschet – Cupa Decathlon 2016 dupa ce a achitat prin virament bancar taxa de participare.

In acel moment numele echipei va fi afisat pe pagina web oficiala a competitiei, www.funsports.ro

Dupa inscrierea echipei organizatorii asteapta in cel mai scurt timp si lista jucatorilor ce vor reprezenta echipa la turneu. Tabelul cu jucatorii trebuie sa contina stampila clubului si sa fie avizat de un medic sportiv.

Cluburile care au doua echipe la aceeasi categorie de varsta, vor prezenta tabele separate cu jucatorii echipelor si nu vor putea sa le schimbe dupa inceperea competitiei. Un jucator va putea fi trecut pe tabelul unei singure echipe.

Dupa inscrierea echipei, reprezentantii acesteia vor achita cheltuielile pentru masa, cazare, organizare pana cel tarziu in ziua precedenta inceperii competitiei. In caz contrar, echipa va fi exclusa din turneu.

Arbitrii

Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe. Atat sportivii, cat si oficialii au obligatia de a respecta deciziile arbitrilor.

Contestatii

Orice contestatie sau reclamatie vor trebuie sa fie prezentate in scris fie la biroul central al turneului, fie la oficialul terenului, intr-un interval de timp de 10 de minute de la finalizarea jocului contestat.

Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrale.Acte necesare verificarii jucatorului :

a. legitimatie de joc SAU

b. pasaport SAU

c. carnet de elev cu poza stampilata si certificatul de nastere in ORIGINAL

Pentru ca o contestatie sa fie validata se va plati o suma de 100 RON la sediul central al turneului.

 

Contestatia va fi solutionata la sfarsitul zilei de competitie.

Comitetul competitiei

Comitetul turneului se va reuni la finalul fiecarei zile de competitie si va analiza toate incidentele din acea zi.

Toate deciziile Comitetului Competitiei sunt definitive si toti participantii vor trebui sa le accepte ca atare.

Programul jocurilor

Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei, atat in alcatuirea grupelor, cat si a orelor de disputare a jocurilor sau a terenurilor.

Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate, dar in acelasi timp vor fi afisate si pe pagina web a turneului www. funsports.ro, unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.

Responsabilitati

Pe perioada intregului turneu si in activitatile de divertisment propuse de organizator,  antrenorii sunt direct raspunzatori de actiunile si comportamentul sportivilor. Orice abatare disciplinara si distrugere de bunuri in cadrul locatiilor de cazare si/sau salilor de sport puse la dispozitie de catre organizator va fi analizata in cadrul comitetului de organizare care va decide sanctiunea corespunzatoare, iar cei in cauza vor suporta costurile de reparatie/despagubire ale  bunurilor distruse .

De asemenea, delegatul fiecarui club este obligat sa prezinte la sedinta tehnica dovada ca toti sportivii sunt apti din punct de vedere fizic. In caz contrar acesta este direct raspunzator de starea de sanatate a sportivilor.

Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului, la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.

Turneul este organizat sub tutela Federatiei Romane de Baschet si se va desfasura in conformitate cu regulile si regulamentele de joc impuse de aceasta.

Data limita de inscriere: 22  mai  2016

Taxa de inscriere:  200 lei/echipa.

Atentie! Nr. de locuri este limitat.

Cupa Decathlon functioneaza pe principiul primul venit, primul servit.

! Inscrierea se va face prin solicitare scrisa din partea clubului pe e-mail sau fax. Se vor specifica: categoria sportiva, varianta de cazare, nr de sportivi inscrisi in concurs, nr de persoane pentru care se solicita cazare si masa.

Clasament

Clientrul Dvs. de internet este vechi si nu va putea fi folosit pentru a vedea corespunzator noile pagini de internet.

Pentru a vizualiza corect pagina noastra va recomandam sa descarcati si sa instalati gratuit unul din urmatoarele browsere