Fun Sports Brasov : Organizare Competitii Sportive, Cantonamente, Impresariat sportiv, Organizare Activitati Stiintifice in Domeniul Sportului
Noutati

FunSportsCUP 2022

FunSports Cup revine pe parchet! După o pauză datorată pandemiei de coronavirus, cel mai puternic turneu de handbal pentru juniori din țara noastră revine, cu ediția a 8-a. ....Detalii

Parteneri

 

Memorialul Profesor Gheorghe Rosu

 

 

 Prof. Gheorghe Roşu (1928-2017)  - “baschetul  este un sport care te invata să fii corect şi cinstit

 

-    Nascut in 4 martie 1928, in Bucuresti

-     Legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Bucuresti iar ulterior a ajuns capitanul echipei ICEF

-    Din 1952, s-a mutat definitiv in Brasov si impreuna cu un grup de prieteni si profesori a pus bazele echipelor de baschet si volei din municipiul Brasov

-  De cand si-a inceput cariera de antrenor (1958) a promovat zeci de sportive in echipele nationale ale Romaniei, adunand si numeroase titluri nationale de juniori si junioare cu echipele din Brasov.

-    locul 4 la Campionatele Europene de baschet Senioare din anii ‘60

-      1975/1977 antrenor principal la nationala Algerului

-      La Europenele din 1978 a obtinu     l locul 4 cu nationala Romaniei de cadete

-    La finalul anilor ‘80 s-a decis sa reaprinda sperantele baschetului masculin in Brasov si a reusit sa conduca echipa studenteasca a Universitatii Transilvania Brasov spre prima scena a tarii

 

Antrenorul emerit prof. Gheorghe Rosu se confunda usor cu istoria baschetului brasovean si nu numai, fiind considerat “parintele” baschetului brasovean. A fost un om modest, un caracter deosebit, extrem de respectat si apreciat pentru munca depusa de-a lungul vietii sale in slujba baschetului. De altfel, atunci cand vorbea despre baschet o facea cu multa pasiune si fara sa scoata in evidenta meritele unei activitati de peste saizeci de ani, ii placea deseori sa spuna – “Cred ca viata mea a stat sub deviza rostita de marele Mihai Eminescu: Progresul omenirii nu zace adesea in multimea geniilor sale, ci in acele personaje ale istoriei care lucreaza neobosit fara alta rasplata decat constiinta datoriei implinite. Nu sunt un geniu, dar personaj al istoriei voi ramane fiindca mi-am facut datoria in meseria mea fara o rasplata de alt ordin!”

 

Pentru meritele sale deosebite, Gheorghe Rosu a primit titlul de antrenor emerit, diploma de excelenta din partea FRB, iar in 2008 a fost declarat cetatean de onoare al municipiului Brasov.

Toate echipele inscrise au obligatia de a respecta Regulamentul de concurs stabilit de catre organizatori. La sedinta tehnica echipele au obligatia de a prezenta documentele solicitate (legitimatie de joc sau carnet de note vizat pe anul in curs sau pasaport, si adeverinta medicala sau tabel nominal vizat de medic).

Turneul este organizat sub tutela Federatiei Romane de Baschet si se va desfasura in conformitate cu regulile si regulamentele de joc impuse de aceasta.

 

 

 TURNEUL NATIONAL DE BASCHET JUNIORI

Memorialul Profesor Gheorghe Rosu

4 – 6 aprilie 2018, Sacele

 

Categoria: U12 masculin

Grupa A                                                                    Grupa B

ACS Transilvania Brasov                       Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean

              CSU Sibiu                                        Vest Activ Timisoara

             LPS Pitesti                                         Salema Basket Sf. Gheorghe

    CSS Bega Timisoara                                        BC Gladius Tg. Mures

 

Miercuri, 4 aprilie 2018

Ora 12:00 ACS Transilvania Brasov – CSU Sibiu 

Ora 13:00 Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean – Salema Basket Sf. Gheorghe 

Ora 14:00 LPS Pitesti – CSS Bega Timisoara 

Ora 15:00 BC Gladius Tg. Mures – Vest Activ Timisoara 

Ora 16:00 ACS Transilvania Brasov – LPS Pitesti 

Ora 17:00 Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean – BC Gladius Tg. Mures 

Ora 18:00 CSU Sibiu – CSS Bega Timisoara 

Ora 19:00 Salema Basket Sf. Gheorghe – Vest Activ Timisoara 

 

Joi, 5 aprilie 2018

Ora 09:00 CSU Sibiu – LPS Pitesti

Ora 10:00 Salema Basket Sf. Gheorghe – BC Gladius Tg. Mures

Ora 11:00 CSS Bega Timisoara – ACS Transilvania Brasov

Ora 12:00 Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean – Vest Activ Timisoara

Ora 15:30 Locul 3A – Locul 4B

Ora 16:30 Locul 3B – Locul 4A

Ora 17:30 Locul 1A – Locul 2B

Ora 18:30 Locul 2A – Locul 1B

 

Vineri, 6 aprilie 2018

Ora 09:00 Pentru locul 7: Invinsul dintre Locul 3A si 3B cu invinsul dintre Locul 3B si 4A

Ora 10:00 Pentru locul 5: Invingatorul dintre Locul 3A si 3B cu invingatorul dintre Locul 3B si 4A

Ora 11:00 Finala mica: Invinsul dintre Locul 1A si 2B cu invinsul dintre Locul 1B si 2A

Ora 12:00 Finala mare: Invingatorul dintre Locul 1A si 2B cu invingatorul dintre Locul 1B si 2A

Ora 13:00 FESTIVITATEA DE PREMIERE

 

 REGULAMENT DE DESFASURARE SI ORGANIZARE

Turneul National de Baschet Juniori – Memorialul Profesor Gheorghe Rosu, se va disputa dupa normele Federatiei Romane de Baschet.

Sistem competitional

Se vor alcatui grupe in functie de numarul de echipe inscrise in turneu, iar jocurile vor fi stabilite conform tabelei Berger.

Regulamentul de joc

Regulamentul de joc al turneului este conform cu regulamentul jocului de baschet practicat de Federatia Romana de Baschet. Regulamentul de joc se regaseste in Anexa la prezentul regulament.

Timp de joc:

   4 sferturi x 10 min

Situatii speciale

In cazul in care un joc deja inceput va fi suspendat din cauze de forta majora sau din alte motive ce nu tin de organizatori, jocul va fi considerat finalizat cu rezultatul din momentul intreruperii.

In cazul in care jocul nu incepuse acesta va fi reprogramat dupa cum vor dispune organizatorii.

Inainte de primul joc din competitie, fiecare echipa trebuie sa efectueze poza oficiala de grup solicitata de organizatori pentru arhiva competitiei.

Punctualitate

Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 30 minute inaintea startului partidei.

In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare dintre echipe nu este prezenta pe teren, aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 20-0.

In cazul in care echipa nu se prezinta la ora meciului pe teren din motive intemeiate pe care le va comunica organizatorilor, partida se va reprograma.

Comportamentul echipelor

Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta (protesteaza la decizii arbitrale, duritati asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor etc., aceasta poate fi automat exclusa din turneu.

Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii, colegii, adversarii, publicul, organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive (vestiare,banci de rezerva etc.)

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.

In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin bazei sportive (vestiare, banci de rezerva ,scaune din tribuna etc.) delegatul, echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.

 

Inscrierea echipelor si a  jucatorilor

Dupa inscrierea echipei organizatorii asteapta in cel mai scurt timp si lista jucatorilor ce vor reprezenta echipa la turneu. Tabelul cu jucatorii trebuie sa contina stampila clubului si sa fie avizat de un medic sportiv.

Cluburile care au doua echipe la aceeasi categorie de varsta, vor prezenta tabele separate cu jucatorii echipelor si nu vor putea sa le schimbe dupa inceperea competitiei. Un jucator va putea fi trecut pe tabelul unei singure echipe.

Arbitrii

Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe. Atat sportivii, cat si oficialii au obligatia de a respecta deciziile arbitrilor.

Contestatii

Orice contestatie sau reclamatie vor trebuie sa fie prezentate in scris fie la biroul central al turneului, fie la oficialul terenului, intr-un interval de timp de 10 de minute de la finalizarea jocului contestat.

Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrale.

Acte necesare verificarii jucatorului :

 a. legitimatie de joc SAU

 b. pasaport SAU

 c. carnet de elev cu poza stampilata si certificatul de nastere in ORIGINAL

Pentru ca o contestatie sa fie validata se va plati o suma de 200 RON la sediul central al turneului. Contestatia va fi solutionata la sfarsitul zilei de competitie.

 

Comitetul competitiei

Comitetul turneului se va reuni la finalul fiecarei zile de competitie si va analiza toate incidentele din acea zi.

Toate deciziile Comitetului Competitiei sunt definitive si toti participantii vor trebui sa le accepte ca atare.

Programul jocurilor

Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei, atat in alcatuirea grupelor, cat si a orelor de disputare a jocurilor sau a terenurilor.

Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate, dar in acelasi timp vor fi afisate si pe pagina web a turneului www. funsports.ro, unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.

Responsabilitati

Pe perioada intregului turneu si in activitatile de divertisment propuse de organizator,  antrenorii sunt direct raspunzatori de actiunile si comportamentul sportivilor. Orice abatare disciplinara si distrugere de bunuri in cadrul locatiilor de cazare si/sau salilor de sport puse la dispozitie de catre organizator va fi analizata in cadrul comitetului de organizare care va decide sanctiunea corespunzatoare, iar cei in cauza vor suporta costurile de reparatie/despagubire ale  bunurilor distruse .

De asemenea, delegatul fiecarui club este obligat sa prezinte la sedinta tehnica dovada ca toti sportivii sunt apti din punct de vedere fizic. In caz contrar acesta este direct raspunzator de starea de sanatate a sportivilor.

Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului, la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.

 

 

 CLASAMENT

1.      Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean

2.      Salema Basket Sf. Gheorghe

3.      CSU Sibiu

4.      ACS Transilvania Brasov

5.      LPS Pitesti

6.      BC Gladius Tg. Mures

7.      Vest Activ Timisoara

8.      CSS Bega Timisoara

 

MVP-ul turneului: Moldovan Andrei - Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean

 

REZULTATE

Miercuri, 4 aprilie 2018

ACS Transilvania Brasov – CSU Sibiu 12 - 17

Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean – Salema Basket Sf. Gheorghe 21 - 7

LPS Pitesti – CSS Bega Timisoara 31 - 11

BC Gladius Tg. Mures – Vest Activ Timisoara 14 - 12

ACS Transilvania Brasov – LPS Pitesti 26 - 22

Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean – BC Gladius Tg. Mures 23 - 11

CSU Sibiu – CSS Bega Timisoara 22 - 5

Salema Basket Sf. Gheorghe – Vest Activ Timisoara 14 - 11

 

Joi, 5 aprilie 2018

CSU Sibiu – LPS Pitesti 21 – 12

Salema Basket Sf. Gheorghe – BC Gladius Tg. Mures 18 – 9

CSS Bega Timisoara – ACS Transilvania Brasov 8 – 39

Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean – Vest Activ Timisoara 39 – 13

LPS Pitesti – Vest Activ Timisoara 16 – 9

BC Gladius Tg. Mures – CSS Bega Timisoara 17 – 5

CSU Sibiu – Salema Basket Sf. Gheorghe 13 – 20

ACS Transilvania Brasov – Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean 14 – 24

 

Vineri, 6 aprilie 2018

Pentru locul 7: CSS Bega Timisoara – Vest Activ Timisoara 19 – 22

Pentru locul 5: BC Gladius Tg. Mures – LPS Pitesti 15 – 22

Finala mica: CSU Sibiu – ACS Transilvania Brasov 23 – 20

Finala mare: Salema Basket Sf. Gheorghe – Asociatia Prietenii Baschetului Brasovean 19 – 34 

Clientrul Dvs. de internet este vechi si nu va putea fi folosit pentru a vedea corespunzator noile pagini de internet.

Pentru a vizualiza corect pagina noastra va recomandam sa descarcati si sa instalati gratuit unul din urmatoarele browsere